BIM EUROPEAN SUMMIT Barcelona 2018

BIM EUROPEAN SUMMIT Barcelona 2018

El passat 8 i 9 de març es va celebrar la 4ª edició del European BIM Summit a l'Auditori AXA. En aquesta edició es va posar l'accent en la necessitat del sector d'incrementar la seva producció, construir millor i més ràpid a menor cost per afrontar d'una forma sostenible. El missatge global va ser d'ànim al canvi, d'unió en la visió col·laborativa i de transparència per afrontar els nous reptes que se'ns presenten. Resumirem el BIM Summit dins de quatre factors: la tecnologia, els processos, les normatives i les persones.

Processos: LEAN CONSTUCTION

Brigitta Schock, Socia Schockguyan GmbH, Zurich va advocar pel Open BIM i el Lean Construction, com a elements bàsics per al canvi, va exposar casos d'èxit en la seva empresa, a més d'emfatitzar que hem d'aprendre a veure els problemes des d'una altra perspectiva i començar a confiar els uns en els altres dins del sector, en definitiva, canviar la filosofia amb la qual gestionem els projectes plantejant com a solució el LPDS(Llean Project Delivery System) per aconseguir al final, augmentar com a conseqüència la corba de producció del sector de la construcció.


Tecnologia: GESTIÓ DE DADES i CONSTRUCCIÓ PREFABRICADA

Una altra ponència que destacar va ser la de Rof Jerving, fundador de dRufus presentant el seu software de gestió de dades per transformar-les en informació per a la planificació i gestió d'espais en hospitals, servint d'exemple de com utilitzar les dades del projecte per minimitzar els processos repetitius i per tant reduir desaprofitaments.
En aquest BIM Summit es va repetir una i una altra vegada les diferents casuístiques que fan al nostre sector, el de la construcció, diferent als altres, i el com havíem d'abordar-ho per millorar la productivitat. Una de les solucions per les quals van advocar Jose Cosculluela de Construsoft i Tom Hardiman del Modular Building Institute és treballar amb materials i sistemes prefabricats, utilitzant aquest tipus de solucions van exposar que s'augmenta la productivitat un 90%, es redueixen els residus produïts, s'augmenta la seguretat en la construcció entre d’altres.


Persones: FORMACIÓ + INCLUSIÓ

En la majoria de ponències es va emfatitzar en la importància de les persones perquè el canvi sigui possible, les persones són les protagonistes i han de ser formades, invertint en elles com un recurs més. A més, tots els agents del sector hem de remar en la mateixa direcció, això es transforma que tots hem de treballar sota les directrius de la metodologia BIM. Des de Bèlgica, Thomas VenderBergh de BESIX, va exposar que s'ha creat un cercador de consultories BIM per a la inclusió dels industrials, constructores, promotores etc., on aquests poden filtrar les consultories BIM depenent de les seves necessitats, permetent així que fins i tot l'empresa més petita vegi la utilitat del BIM d'una forma efectiva i treure la por al canvi cultural i metodològic que el treball col·laboratiu implica per donar pas al progrés del conjunt del sector, missatge també transmès pels ponents germans.


Normativa: NECESSITAT DE ESTANDARDS

Per a això els diferents participants van exposar en diverses ocasions que la formació de les persones és bàsica, ja que la gent que forma part del sector és el més important, la rellevància de la creació d'estàndards BIM per poder col·laborar més i millor.
El european BIM Summit d'aquest any, ha comptat amb la presència d'un dels pares del BIM, Patrick McLeammy, la persona que va predir fa 25 anys l'evolució de la indústria de la construcció i l'adreça que anava a prendre i per això ha estat el guardonat d'aquesta edició.
El propòsit és que de debò sigui d'utilitat per a tots els actors i faci de base de dades, és a dir utilitzar la I del BIM.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Veure més Acceptar